Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julköttbullar med kanel och mandel

Recept på julköttbullar med kanel och mandel. Gör dubbel sats om ni är många.

Julköttbullar med kanel och mandel
Julköttbullar med kanel och mandel
Julköttbullar med kanel och mandel
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 2 skivorformbröd- utan kanter
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5gul lök
  • 1ägg
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 krmkanel- mald
  • 1 krmkryddpeppar- mald

Stekning

  • 2 msksmör

Garnering

  • 25 gmandel- rostad, flagad

Gör så här

  1. Smula brödet och blanda det med grädde i en skål. Låt det svälla ca 10 min. Skala och riv löken.

  2. Blanda alla ingredienser och arbeta allt smidigt. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små köttbullar. Lägg köttbullarna på en vattensköljd skärbräda.

  3. Stek köttbullarna i smör i en stekpanna i omgångar ca 5 min runt om. Skaka pannan då och då.

  4. Strö över mandeln och servera.

Vad tyckte du om receptet?