Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julköttbullar med ansjovis

Köttbullarna får en god umamismak av ansjovis och ost.

Julköttbullar med ansjovis
Julköttbullar med ansjovis
Julköttbullar med ansjovis
Servera köttbullarna med lite riven ost på toppen. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 500 gfläskfärs
  • 2 dlmjölk
  • 1 dlströbröd
  • 1gul lök- stor
  • 1 burkanjovisfiléer- (125 g)
  • 150 gvästerbottensost- riven
  • 1,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 50 gsmör

Gör så här

  1. Blanda mjölk och ströbröd och låt det svälla ca 5 min. Skala och riv löken. Mosa eller mixa ansjovisen med sitt spad.

  2. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, lök, ansjovis och ost. Krydda med salt och peppar. Forma till runda köttbullar med blöta händer.

  3. Stek köttbullarna i smör i omgångar ca 8 min. Servera gärna med lite riven ost på toppen.

Vad tyckte du om receptet?