Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julknäckebröd

Baka dekorativa knäckebröd med doft av jul. Smaksätt med pepparkakskrydda och stansa ut stjärnor ur degen. Fint och gott!

Julknäckebröd
Julknäckebröd
Julknäckebröd
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 2,5 dlvatten
  • 1 msksirap- ljus
  • 0,5 msksalt
  • 1 mskpepparkakskrydda
  • 1 tskanisfrö
  • 3,5 dlgrovt rågmjöl
  • 2,5 dlvetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230 grader.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg.

  3. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen i cirka 30 minuter.

  4. Ta ut degen och lägg den på ett lätt mjölat bakbord. Dela upp degen i två bitar och forma varje bit till en bulle. Kavla ut bullarna, cirka 3 millimeter tjocka. Stansa ut stjärnor och hål i mitten. Nagga med en gaffel.

  5. Grädda mitt i ugnen på plåtar med bakplåtspapper i cirka 5–6 minuter, tills de fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök