Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julknäcke

Julknäcke kryddas med vörtmix och pepparkakskryddor.

Julknäcke
Julknäcke
Julknäcke
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 5 dlmjölk
  • 8,5 dlgrahamsmjöl- (510 g)
  • 4,5 dlrågmjöl- grovt (250 g)
  • 100 gvetesurdeg
  • 12 gjäst
  • 0,5 dlvörtmix
  • 1 mskhonung
  • 1 msksalt
  • 1 tskpomerans- mald
  • 0,5 tskingefära- mald
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 0,5 tskkryddnejlikor- malda

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en hushållsmaskin. Låt degen vila övertäckt ca 12 timmar i kylen.

  2. Sätt ugnen på 250°. Ta små bitar av degen och kavla ut till tunna, runda kakor på mjölad arbetsbänk. Lägg kakorna på plåtar och grädda mitt i ugnen i omgångar 7–8 min. Låt bröden kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Fredrik Björlin