Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En deg och fyra olika smaksättningar ger snabbt en god kakbuffé. Lägg dem gärna i en burk och ge bort till någon.
Arbeta ihop alla ingredienser till degen i en matberedare. Låt degen ligga i kylskåp i 30 min. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut degen och dela den i fyra delar, en till varje sorts kaka.
Syltkakor: Dela degbiten i 8 delar. Rulla dem till bollar, tryck en fördjupning i mitten på varje och fyll med sylt.
Kardemummakakor: Blanda ihop kardemumma och strösocker. Knåda in ¾ av blandningen i degbiten. Rulla degen till en rulle. Skär rullen i 8 skivor och pensla kakorna med uppvispat ägg. Strö resten av blandningen på kakorna.
Pistaschkakor: Hacka pistaschnötterna och knåda in ¾ av nöthacket i degbiten. Rulla degen till en rulle. Skär rullen i 8 skivor och pensla kakorna med uppvispat ägg. Strö resten av nötterna på kakorna.
Chokladkakor: Knåda in kakaon i degbiten. Rulla degen till en rulle. Skär rullen i 8 skivor och pensla kakorna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.
Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min tills de fått lite färg. Låt dem svalna på plåten.