Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julkavring med nötter och torkad frukt

Recept på julkavring. Det perfekta julbrödet, passar lika bra till sillen som till skinkan och ostarna.

Julkavring med nötter och torkad fruktJulkavring med nötter och torkad fruktJulkavring med nötter och torkad frukt
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 dlsötmandel
  • 50 gaprikoser- torkade
  • 50 gfikon- torkade
  • 1 lfilmjölk
  • 3 dlbrödsirap- mörk
  • 4 dlrågkross
  • 8,5 dlhavregryn
  • 3 dlsolrosfrön
  • 2 dlrussin
  • 1,5 msksalt
  • 0,5 mskkummin- hel
  • 0,5 mskfänkål- mald
  • 8,5 dlvetemjöl- (ca 500 g)
  • 2 mskbikarbonat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skålla och skala mandeln. Grovhacka aprikoser och fikon.

  2. Blanda alla ingredienser, förutom mjöl, bikarbonat, mandel och torkad frukt, i en degblandare. Starta blandaren på låg hastighet.

  3. Blanda mjöl och bikarbonat och blanda snabbt ner det i smeten. Rör i mandel och torkad frukt.

  4. Fördela smeten i smorda avlånga brödformar, à  1 1/2 liter.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme och 15 min.

Vad tyckte du om receptet?