Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Juliga kycklingköttbullar

Recept på juliga kycklingköttbullar. Köttbullar på kyckling passar lika bra som vanliga köttbullar på julbordet. De här är rullade i en pepparblandning före stekning.

Juliga kycklingköttbullar
Juliga kycklingköttbullar
Juliga kycklingköttbullar
Recept på juliga kycklingköttbullar. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 800 gkycklingfärs
  • 2salladslökar
  • 1,5 tsksalt
  • 1 mskpotatismjöl
  • 1äggula
  • 1,5 mskvispgrädde
  • 3 mskrapsolja

Panering

  • 1 mskkryddpepparkorn
  • 1 dlströbröd
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa och finhacka salladslöken. Blanda färsen med ­salladslök, salt, potatismjöl, äggula och grädde.

  2. Krossa kryddpepparkornen i mortel. Blanda dem med ströbröd och peppar i en djup tallrik.

  3. Forma små jämnstora köttbullar av färssmeten (ca 50 st). Den är ganska klibbig, så det går lättast med blöta händer. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.

  4. Sätt ugnen på 200°. Rulla kycklingbullarna i ströbrödsblandningen och stek dem runt om i olja så att de får fin färg, ca 3 min. Lägg dem i en ugnssäker form. Efterstek mitt i ­ugnen ca 10 min.

Vad tyckte du om receptet?