Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på juliga kycklingköttbullar. Köttbullar på kyckling passar lika bra som vanliga köttbullar på julbordet. De här är rullade i en pepparblandning före stekning.
Ansa och finhacka salladslöken. Blanda färsen med salladslök, salt, potatismjöl, äggula och grädde.
Krossa kryddpepparkornen i mortel. Blanda dem med ströbröd och peppar i en djup tallrik.
Forma små jämnstora köttbullar av färssmeten (ca 50 st). Den är ganska klibbig, så det går lättast med blöta händer. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
Sätt ugnen på 200°. Rulla kycklingbullarna i ströbrödsblandningen och stek dem runt om i olja så att de får fin färg, ca 3 min. Lägg dem i en ugnssäker form. Efterstek mitt i ugnen ca 10 min.