Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julig tiramisu

Antingen kan du göra tiramisun i en stor form eller i mindre portionsformar, till exempel vackra kaffekoppar. Gör gärna tiramisu två dagar i förväg så blir den extra god.

Julig tiramisu
Julig tiramisu
Julig tiramisu
Annika Broman

Tiramisu

  • 1 dlrussin
  • 2 mskrom- mörk
  • 3 stäggulor
  • 5 mskflorsocker
  • 250 gmascarpone- (eller annan färskost)
  • 1 stapelsin- rivet skal från
  • 1,5 dlvinglögg- saft- eller
  • 20 stsavoiardikex- ca
  • kanel- och kakao till pudring

Gör så här

  1. Koka upp russin och rom. Dra åt sidan och låt svalna

  2. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vänd ner mascarponen och romrussinen lite i taget och rör till en jämn smet. Smaksätt med rivet apelsinskal.

  3. Doppa hastigt hälften av savoyardikexen i glöggen och lägg ut i botten av en stor form, cirka 20 x 20 centimeter. Bred över hälften av mascarponekrämen. Doppa resten av kexen i glöggen och lägg dem överst. Avsluta med ett sista lager mascarponekräm.

  4. Täck över formen med plastfilm och låt stå i kyl i minst 6 timmar, gärna över natten. Tiramisun blir saftigare ju längre den får stå till sig. Blanda kanel och kakao och pudra detta över tiramisun strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök