Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Antingen kan du göra tiramisun i en stor form eller i mindre portionsformar, till exempel vackra kaffekoppar. Gör gärna tiramisu två dagar i förväg så blir den extra god.
Koka upp russin och rom. Dra åt sidan och låt svalna
Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vänd ner mascarponen och romrussinen lite i taget och rör till en jämn smet. Smaksätt med rivet apelsinskal.
Doppa hastigt hälften av savoyardikexen i glöggen och lägg ut i botten av en stor form, cirka 20 x 20 centimeter. Bred över hälften av mascarponekrämen. Doppa resten av kexen i glöggen och lägg dem överst. Avsluta med ett sista lager mascarponekräm.
Täck över formen med plastfilm och låt stå i kyl i minst 6 timmar, gärna över natten. Tiramisun blir saftigare ju längre den får stå till sig. Blanda kanel och kakao och pudra detta över tiramisun strax före servering.
Recept från Mitt kök