Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julig sallad

Ute efter någonting nytt och spännande att ställa på julbordet, men ändå med mycket julkänsla? Prova denna härliga sallad med brysselkål, gorgonzola och en dressing med saffran och apelsin.

Julig sallad
Julig sallad
Julig sallad
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 12brysselkål
  • 1 stormorot
  • 150 gdruvor
  • 12valnötskärnor
  • 6 dlgrönkål- hackad
  • 1 huvudviolettsallad
  • 1216 småsalta kringlor
  • 100 ggorgonzola- delad i små bitar

Dressing

  • 34saffranstrådar- eller 1/4 krm saffran i påse
  • 1 mskvatten- kokande
  • 0,5citron- saften
  • 0,5apelsin- saften
  • 2 mskhonung
  • 45 msksolrosolja
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Lägg saffranet i kokande vatten och låt dra cirka 5 minuter.

  2. Blanda ihop de övriga ingredienserna till dressingen. Sila ner saffransvattnet och blanda ihop.

  3. Ansa och dela brysselkålen i blad. Skala och skär moroten i långa band, använd potatisskalare. Dela druvorna i små klasar. Hacka valnötskärnorna grovt.

  4. Dela sallaten i blad och lägg dem på ett serveringsfat. Toppa med grönkål, brysselkål och morotsband. Garnera med valnötter, druvor, kringlor och gorgonzola. Servera med dressingen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök