Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ute efter någonting nytt och spännande att ställa på julbordet, men ändå med mycket julkänsla? Prova denna härliga sallad med brysselkål, gorgonzola och en dressing med saffran och apelsin.
Börja med dressingen. Lägg saffranet i kokande vatten och låt dra cirka 5 minuter.
Blanda ihop de övriga ingredienserna till dressingen. Sila ner saffransvattnet och blanda ihop.
Ansa och dela brysselkålen i blad. Skala och skär moroten i långa band, använd potatisskalare. Dela druvorna i små klasar. Hacka valnötskärnorna grovt.
Dela sallaten i blad och lägg dem på ett serveringsfat. Toppa med grönkål, brysselkål och morotsband. Garnera med valnötter, druvor, kringlor och gorgonzola. Servera med dressingen.
Recept från Mitt kök