Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på focaccia med juliga smaker. Här sätter bara fantasin gränsen på hur du vill dekorera adventsbrödet. Ta vad du har hemma – mandlar, sesamfrön, timjan, lagerblad, rosmarin och apelsinskal.
Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt 1 dl olja, salt och mjöl.
Arbeta degen kraftigt för hand eller i degbunke ca 10 min. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Häll 1/2 dl olja i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Häll degen i långpannan och tryck ut den åt kanterna. Jäs ytterligare under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Stick ner fingrarna i degen och tryck små hål över hela ytan. Gör ett mönster med rosmarin, ätbara blommor, citronskal eller vad du önskar. Ringla över 2 msk olja och strö på flingsalt.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min tills brödet fått fin färg. Låt svalna på galler.