Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julens laxjansson


En klassisk Janssons frestelse, fast med rökt lax i stället för ansjovis. Kanske en ny favorit på julbordet?

Julens laxjansson

Julens laxjansson

Julens laxjansson

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3gula lökar
  • smör
  • 10potatisar- cirka av mjölig sort
  • 200 gkallrökt lax- i skivor
  • 2 dldill- hackad
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 mskströbröd
  • 2 msksmör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva löken tunt. Fräs den mjuk i smör. Skala potatisen och skär i tunna strimlor.

  2. Varva potatis, lök, laxskivor och dill i en smord ugnsfast form. Avsluta med ett lager potatis.

  3. Häll på grädden. Strö över ströbröd och klicka på smör.

  4. Grädda i mitten av ugnen tills potatisen känns mjuk och gratängen har fin färg, 45-50 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök