Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftig sockerkaka med torkad frukt, mandel och choklad som blir en ny favorit på julens fikabord. Kakan smakar verkligen jul.
Dag 1: Lägg russin och fikon i rom eller whisky över natten.
Dag 2: Smörj och bröa en form, 1 ½ liter. Sätt ugnen på 150 grader.
Rör smör och strösocker ljust och pösigt med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt hackade mandlar och choklad. Vänd ner russin- och fikonblandningen och häll smeten i formen.
Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 90 min, känn gärna efter med en provsticka om den är färdiggräddad. Låt kakan kallna. Låt gärna kakan ligga ett par dagar invirad i plastfolie, då blir den ännu saftigare. Kakan är allra godast skuren i tunna skivor.