Recept av Christian Hellberg
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Crema catalana är den spanska varianten av den franska crème brûléen.
Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Skär bort det yttersta skalet på apelsinen. Lägg skalet i en skål och tillsätt grädde, mjölk, vanilj och kanel. Låt dra ca 30 min.
Sätt ugnen på 125°. Vispa äggulor och socker. Sila gräddmjölken över äggblandningen och vispa ordentligt.
Häll smeten i portionsformar och grädda mitt i ugnen ca 40 min, tills de stannat helt. Låt svalna och ställ formarna i kylen.
Strö ett tunt lager råsocker över crema catalanan och bränn med en brännare tills sockret smält. Strö över ytterligare ett lager socker och bränn igen. Servera.
Recept av Christian Hellberg