Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julbröd

Ett lättbakat och smakrikt julbröd. Bara att "slänga ihop" ingredienserna – och låt stå i ugnen.

Julbröd
Julbröd
Julbröd
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 dlhasselnötskärnor
  • 3,5 dlvetemjöl- (210 g)
  • 1,5 dlgrahamsmjöl- (90)
  • 3 mskvetekli
  • 1 tskbikarbonat
  • 2 tsksalt
  • 2 krmpomerans- mald, torkad
  • 3 krmanis- mald
  • 2 dlsolroskärnor
  • 0,75 dlrussin
  • 8aprikoser- torkade,grovhackade
  • 5 dlfilmjölk
  • 1 dlsirap- mörk

Till formen

  • smör
  • vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Halvera nötterna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap. Blanda väl.

  3. Smörj och mjöla en 1 1/2-liters brödform. Häll i brödsmeten och jämna till ytan.

  4. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 2 timmar. Stjälp upp brödet på galler och låt kallna. Linda in det i en handduk och låt vila till nästa dag.

Vad tyckte du om receptet?