Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på efterrätt med äpplen i smördeg. Försök att sikta florsockret enbart över äppelskivorna, skydda degen runtomkring med t ex en bit bakplåtspapper. Tänk på att olika sorters äpplen suger åt sig olika mycket socker. Äpplena avnjuts med fördel varma med en kula gammaldags vaniljglass.
Sätt ugnen på 200°.
Tina smördegsplattorna i rumstemperatur ca 20 min. Nagga dem mitt på 4–5 gånger.
Halvera, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Lägg skivorna tätt omlott i en rad på varje botten. Pensla med smör och sikta över ca hälften av florsockret. Skär en skåra i degen runt äppelraderna, men inte rakt igenom (det är för att degen runt om ska resa sig upp under gräddningen).
Grädda mitt i ugnen tills florsockret har smält, 6–8 min. Ta ut plåten och sikta över resten av florsockret. Grädda ytterligare 8–10 min. Serveras nygräddade.