Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julapelsiner med riscrème, vanilj och olivolja

Portionsglasen med riscrème och apelsin kan stå förberedda i kylskåpet och toppas med apelsin-isen och olivoljan vid serveringen.

Julapelsiner med riscrème, vanilj och olivolja
Julapelsiner med riscrème, vanilj och olivolja
Julapelsiner med riscrème, vanilj och olivolja
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 5 dlapelsin- pressad
  • 4blodapelsiner
  • 1 dlgrötris
  • 2 dlvatten
  • 6 dlmjölk
  • 1 dlströsocker
  • 1vaniljstång
  • 2 dlvispgrädde

tillbehör

  • 1 tskolivolja- per person, fruktig

Gör så här

  1. Frys apelsinsaften i en avlång form. Skala och skär blodapelsinerna i hinnfria klyftor.

  2. Koka ris och vatten under lock ca 10 min. Tillsätt mjölk, socker och skårad vaniljstång. Koka blandningen under lock på svag värme tills riset har kokat sönder, ca 50 min. Mixa och låt kallna.

  3. Vispa grädden och blanda med riset. Varva riscrème och apelsinklyftor i glas. Skrapa  apelsinisen med en gaffel och fördela över. Avsluta med att droppa över 1 tsk olivolja per glas.

Vad tyckte du om receptet?