Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Portionsglasen med riscrème och apelsin kan stå förberedda i kylskåpet och toppas med apelsin-isen och olivoljan vid serveringen.
Frys apelsinsaften i en avlång form. Skala och skär blodapelsinerna i hinnfria klyftor.
Koka ris och vatten under lock ca 10 min. Tillsätt mjölk, socker och skårad vaniljstång. Koka blandningen under lock på svag värme tills riset har kokat sönder, ca 50 min. Mixa och låt kallna.
Vispa grädden och blanda med riset. Varva riscrème och apelsinklyftor i glas. Skrapa apelsinisen med en gaffel och fördela över. Avsluta med att droppa över 1 tsk olivolja per glas.