Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Brûléen har en perfekt svag brytning av stjärnanis. Perfekt till jul!
Koka upp grädde, mjölk, kanel och sjärnanis i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och låt gräddmjölken stå och dra med kryddorna ca 30 min.
Sätt ugnen på 150°. Vispa upp äggulor, socker och apelsinskal. Sila över gräddmjölken. Häll smeten i portionsformar.
Grädda brûléerna i vattenbad 50-60 min, tills de har stannat. Låt brûléerna kallna. Förvara i kylen över natten.
Strö råsocker på brûléerna och bränn dem med gasolbrännare tills ytan blir knäckig.