Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jul-brûlée

Brûléen har en perfekt svag brytning av stjärnanis. Perfekt till jul!

Jul-brûlée
Jul-brûlée
Jul-brûlée
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1,75 dlströsocker
  • 5 dlvispgrädde
  • 7äggulor
  • 1kanelstång
  • 1 dlmjölk
  • 1apelsin- rivet skal
  • 2stjärnanis

garnering

  • 2 mskråsocker

Gör så här

  1. Koka upp grädde, mjölk,   kanel och sjärnanis i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och låt gräddmjölken stå och dra med kryddorna ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 150°. Vispa upp äggulor, socker och apelsinskal. Sila över gräddmjölken. Häll smeten i portionsformar.

  3. Grädda brûléerna i vattenbad 50-60 min, tills de har stannat. Låt brûléerna kallna. Förvara i kylen över natten.

  4. Strö råsocker på brûléerna och bränn dem med gasolbrännare tills ytan blir knäckig.

Vad tyckte du om receptet?