Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

JR:s favoritpaj

Amerikansk köttfärspaj. Pajen är lite som en chiligryta i ett pajskal och utan äggstanning. Köttfärspajen passar bra med en krispig sallad till.

JR:s favoritpajJR:s favoritpajJR:s favoritpaj

Köttfärspaj

  • 2purjolökar
  • 1 msksmör
  • 400 gnötfärs
  • 140 gbacon
  • 400 gvita bönor i tomatsås
  • 1 tsktimjan
  • 4 stänktabasco
  • 1smördegsrulle
  • 1 dlost- riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och ansa purjolöken. Skär den i centimetertjocka skivor. Ta med mycket grönt. Bryn köttfärsen i smör och blanda sedan ner purjon. Fräs ca 1 min. Stek baconet och skär det sedan i strimlor.

  2. Häll av lite av tomatsåsen från bönorna för att inte fyllningen ska bli för blöt. Blanda bönor med timjan och tabasco. Lägg ut degen i en form (24 cm). Varva köttfärs och bönor och vik över pajdegen. Strö sedan över baconstrimlor och riven ost.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen 35 min. Låt svalna ca 10-15 min innan den serveras.

Vad tyckte du om receptet?