Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordnötstryffel rullad i mjölkchoklad och cornflakeskrisp

Jordnötstryffel rullad i mjölkchoklad och cornflakescrisp
Jordnötstryffel rullad i mjölkchoklad och cornflakescrisp
Jordnötstryffel rullad i mjölkchoklad och cornflakescrisp
1 AV 2
Foto: Charlie Bennett / Fotograf Charlie Bennet/Expressen lifestyle
2 AV 2
Jordnötstryffel rullad i mjölkchoklad och cornflakescrisp
Foto: Charlie Bennett

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 2 dljordnötssmör- osötat med bitar i
  • 2 dlflorsocker
  • 1 krmsalt
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2 dlcornflakes
  • 150 gmjölkchoklad
  • 1 mskströssel- färgglatt

Gör så här

  1. Vispa smöret och tillsätt jordnötssmör, florsocker, salt och vaniljsocker. Vispa i 2–3 min tills allt är väl blandat. 

  2. Dela smeten i 15 bitar och rulla dem till bollar. Ställ in bollarna

    i frysen i ca 2 tim.

  3. Krossa cornflakes till mindre smulor. Hacka chokladen. Smält den i mikro eller över vattenbad. Låt chokladen svalna och blanda med cornflakes. Rulla bollarna i chokladen och toppa med strössel. Låt stelna.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Hemmagjort jordnötssmör