Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En mörk ischoklad med härligt crunch av jordnötssmör. Du behöver speciella ischokladformar till receptet. Det kan vara lite pilligt att få chokladen att fastna på formarnas insida, men låt chokladen svalna så att den blir lite trögflytande så går det enklare.
Skär choklad och kokosfett i mindre bitar. Lägg det i en skål och smält det i mikron eller över ett vattenbad på spisen. Låt svalna i kylen till en seg men rinnig konsistens.
Ställ ut ischokladformar på en bricka. Fördela chokladsmet upp till hälften i formarna. Lyft och vicka så att chokladen täcker sidorna. Låt stelna väl i kyl, spara chokladen som är kvar.
Klicka i lite jordnötssmör i varje form. Bred med till exempel en kniv så att det blir en slät yta. Ställ formarna i kylen så att de blir kalla.
Värm den sparade chokladen. Pensla eller ringla försiktigt lite choklad på toppen av pralinerna. Toppa med en jordnötshalva. Ställ kallt att stelna igen.
Smält eventuellt vit choklad och ringla försiktigt på pralinerna. Låt stelna i kyl. Förvara pralinerna i kylen.