Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordnötsöverbakad lax och savojkålssallad med ingefära och chili

Jordnötsöverbakad lax och savojkålssallad med ingefära och chili är en fräsch bjudrätt med lax under knaprigt nöttäcke. En smakrik sallad är allt som behövs till.

Jordnötsöverbakad lax och savojkålssallad med ingefära och chili
Jordnötsöverbakad lax och savojkålssallad med ingefära och chili
Jordnötsöverbakad lax och savojkålssallad med ingefära och chili
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 bitarlaxfilé- à 170 g
  • 2 krmsalt- + 2 krm
  • 50 gjordnötter
  • 150 gjordnötssmör
  • 1 mskbladpersilja- hackad

Sallad

  • 450 gsavojkål
  • 150 grättika
  • 2morötter
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 30 gingefära- färsk
  • 3 msklime- pressad
  • 3 msksesamfrön
  • 2 msksesamolja
  • 1 tsksalt

Garnering

  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125° varmluft. Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med 2 krm salt. Grovhacka jordnötterna. Blanda jordnötssmöret med jordnötter och persilja. Krydda med 2 krm salt. Tryck ut röran på laxen.

  2. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills laxens innertemperatur är 45°. Låt laxen vila 2–3 min före servering.

  3. Sallad: Strimla savojkålen. Skala och strimla rättika och morötter. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv ingefäran. Blanda samtliga ingredienser till salladen och krydda med salt. Låt salladen marinera ca 10 min före servering.

  4. Garnera med smörgåskrasse. Servera laxen med salladen.

Vad tyckte du om receptet?