Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jordnötsnudlar med tofu och regnbågsgrönsaker är en enkel variant av pad thai där tunna vermicellinudlar (av mungbönor) och tofu vänds ner i en god jordnötssås.
Jordnötssås: Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser och vispa slätt. Krydda med salt.
Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg i nudlarna. Låt koka ca 3 min och sila sedan bort vattnet. Blanda nudlarna med hälften av jordnötssåsen tills de är helt täckta.
Pressa ut all vätska ur tofun med hushållspapper eller en ren kökshandduk. Skär tofun i tärningar.
Grovhacka cashewnötterna och rosta dem med salt i en torr stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg. Ta upp nötterna på ett fat.
Stek tofun i olja i en stekpanna under omrörning 2–3 min. Blanda tofun med resten av jordnötssåsen. Vänd runt så att de blir helt täckta, låt dra när grönsakerna strimlas.
Skala och finstrimla morötterna. Kärna ur och strimla paprikan. Strimla rödkålen.
Fördela nudlarna i skålar och lägg på tofu och grönsaker i grupper. Toppa med de rostade nötterna och koriander och servera med limeklyftor att pressa över.