Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lite snickerskaraktär blir det på denna knapriga kola med salta jordnötter, chokladtäcke och rostad kokos. Riktigt salta jordnötter blir allra bäst i den kola som faller som såväl stora som små i smaken.
Smält strösocker och sirap. Tillsätt smör skuret i tärningar. Koka upp och låt koka samman till en kolaaktig smet i cirka 10-15 minuter (tid beroende på hur stor kastrull du har, är den vidare går det snabbare än om du kokar kolan i en kastrull med mindre diameter. )
Förbered en bakplåt med bakplåtspapper. Pensla bakplåtspappret med matolja. Vänd ner jordnötterna i kolan och bred ut den på plåten. Låt stelna.
Rosta kokosen i en torr stekpanna på medelvärme. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Rör ner en nypa salt och pensla chokladen över kolan. Fördela kokosen över och låt stelna innan du skär godiset i mindre bitar.
Recept från Mitt kök