Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En svensk gräddig Kvibille eller Bleu Cendré, som är en fransk getmjölksost, passar bra till jordnötskex och madeira.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör, socker, muskovadosocker och sirap . Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i smöret och blanda till en deg.
Dela degen i fyra bitar. Forma till bollar. Platta ut dem till runda plattor, ca ó cm tjocka, på en plåt med baklåtspapper. Grovhacka jordnötterna och strö dem över rundlarna. Kavla in nötterna så att de fastnar i degen.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt svalna på galler. Bryt kakorna i bitar. Servera osten med jordnötskex, torkad frukt och nötter.