Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordnötskex

En svensk gräddig Kvibille eller Bleu Cendré, som är en fransk getmjölksost, passar bra till jordnötskex och madeira.

Jordnötskex
Jordnötskex
Jordnötskex

Jordnötskex

  • 75 gsmör- rumstempererat
  • 2 mskströsocker
  • 2 mskmuscovadosocker- mörkt eller farinsocker
  • 1 msksirap- mörk
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 1 tskbakpulver
  • 2,5jordnötter

Tillbehör

  • blåmögelost
  • frukt- torkad
  • nötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör, socker, muskovadosocker och sirap . Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i smöret och blanda till en deg.

  2. Dela degen i fyra bitar. Forma till bollar. Platta ut dem till runda plattor, ca ó cm tjocka, på en plåt med baklåtspapper. Grovhacka jordnötterna och strö dem över rundlarna. Kavla in nötterna så att de fastnar i degen.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt svalna på galler. Bryt kakorna i bitar. Servera osten med jordnötskex, torkad frukt och nötter.

Vad tyckte du om receptet?