Recept av Charlotten Jenkinson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jordnötskakor är knapriga och lätta att göra. Degrullarna kan frysas och skivas upp och gräddas vid akut kakbehov.
Rör smör och socker till en jämn smet. Blanda i ägg och jordnötssmör. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det till en slät deg. Blanda sist ner jordnötterna.
Gör två rullar av degen, ca 4 cm i diameter, och rulla in i bakplåtspapper. Lägg rullarna i kylen ca 1 timme.
Sätt ugnen på 175°. Skär ca 5 mm tjocka skivor av de kylda degrullarna och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen 12–15 min.
Låt dem svalna, lossa dem från plåten och låt kallna på galler. Förvara kakorna torrt i burk med lock.
Recept av Charlotten Jenkinson