Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordnötskakor

Jordnötskakor är knapriga och lätta att göra. Degrullarna kan frysas och skivas upp och gräddas vid akut kakbehov.

JordnötskakorJordnötskakorJordnötskakor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 2,5 dlrårössocker
  • 1ägg
  • 2 mskjordnötssmör
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 1 tskbakpulver
  • 2 dljordnötter- salta, hackade

Gör så här

  1. Rör smör och socker till en jämn smet. Blanda i ägg och jordnötssmör. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det till en slät deg. Blanda sist ner jordnötterna.

  2. Gör två rullar av degen, ca 4 cm i diameter, och rulla in i bakplåtspapper. Lägg rullarna i kylen ca 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 175°. Skär ca 5 mm tjocka skivor av de kylda degrullarna och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen 12–15 min.

  4. Låt dem svalna, lossa dem från plåten och låt kallna på galler. Förvara kakorna torrt i burk med lock.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Charlotten Jenkinson