Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mäktigt och riktigt gott! Under chokladen döljer sig en dröm för alla jordnötsälskare. Använd mjuk kola eller fudge, segare varianter blir för hårda när godisbitarna förvaras i kylen.
Grovhacka nötter och godis. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Smält jordnötssmör och hackad choklad i en liten kastrull. Rör slätt.
Blanda alla ingredienser och häll smeten i en form, ca 15 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen, minst 1 timme .
Skär kakan i bitar med en vass kniv. Häll kokos och hushållsfärg i en påse och skaka om tills kokosen är gul.
Finhacka chokladen. Smält 2/3 i mikron eller över vattenbad. Tillsätt resten av chokladen och rör tills allt smält. Doppa ovansida och kanter av godiset i chokladen. Låt rinna av och ställ på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite gul kokos och låt stå svalt tills chokladen stelnat.