Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordnötsgodis

Mäktigt och riktigt gott! Under chokladen döljer sig en dröm för alla jordnötsälskare. Använd mjuk kola eller fudge, segare varianter blir för hårda när godisbitarna förvaras i kylen.

Jordnötsgodis
Jordnötsgodis
Jordnötsgodis
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 dljordnötter- salta
  • 200 ggräddkola- eller vaniljfudge, mjuk
  • 1,5 dljordnötssmör
  • 200 gmjölkchoklad
  • 1 dlkokosflingor
  • 1apelsin

Garnering

  • 150 gchoklad- mörk (70 %)
  • 0,5 dlkokos- riven
  • 5 dropparhushållsfärg- gul

Gör så här

  1. Grovhacka nötter och godis. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Smält jordnötssmör och hackad choklad i en liten kastrull. Rör slätt.

  3. Blanda alla ingredienser och häll smeten i en form, ca 15 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen, minst 1 timme .

  4. Skär kakan i bitar med en vass kniv. Häll kokos och hushållsfärg i en påse och skaka om tills kokosen är gul.

  5. Finhacka chokladen. Smält 2/3 i mikron eller över vattenbad. Tillsätt resten av chokladen och rör tills allt smält. Doppa ovansida och kanter av godiset i chokladen. Låt rinna av och ställ på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite gul kokos och låt stå svalt tills chokladen stelnat.

Vad tyckte du om receptet?