Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordnötscupcakes

En frosting smaksatt med jordnötssmör och flytande honung spritsas på de här bakverken. Strö över lite hackade jordnötter.

Jordnötscupcakes
Jordnötscupcakes
Jordnötscupcakes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dlhonung
  • 100 gsmör- mjukt
  • 3ägg
  • 2 mskjordnötssmör
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 dlmjölk

Jordnötsfrosting

  • 300 gphiladelphia- rumstempererad
  • 0,75 dljordnötssmör
  • 0,5 dlhonung- flytande

Att strö över

  • 2 mskjordnötter- hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg pappersformar i en muffinsplåt. Har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga.

  3. Vispa upp honungen och smöret. Vispa i ett ägg i taget. Vispa i jordnötssmöret.

  4. Blanda vetemjöl och bakpulver.

  5. Vispa ihop de torra ingredienserna och mjölken.

  6. Fyllsmeten i en spritspåse och spritsa i smeten i formarna.

  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna på ett galler och gör frostingen under tiden.

  8. Vispa upp Philadelphiaosten. Vispa i jordnötssmör och flytande honung och fyll en spritspåse med stjärntyll. Spritsa på frostingen och strö över jordnötterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök