Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordnötscup med mörk choklad

Peanut butter cup är en storsäljare i USA, och vi förstår varför godiset går hem. Prova du också!

Jordnötscup med mörk choklad
Jordnötscup med mörk choklad
Jordnötscup med mörk choklad
Jordnötscup med mörk choklad Foto: FOTOGRAF HELéN PE / Hembakat

Ingredienser

  • 300 gmörk choklad- hackad
  • 100 gjordnötssmör- med bitar
  • 2 msklönnsirap
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskrapsolja
  • 1,5 krmsalt

Garnering

  • 1 mskflingsalt
  • saltade jordnötter

Gör så här

  1. Ställ ut minimuffinsformar på en mindre bricka som får plats i kylen.

  2. Temperera chokladen eller snabbtemperera den genom att smälta ⅔ av chokladen i en skål över vattenbad. Ta bort skålen från kastrullen och lägg i resten av chokladen. Rör om tills chokladen har smält.

  3. Häll lite choklad i varje form, ca 3 mm på botten. Låt det stelna i kylskåp i ca 5 min.

  4. Smält ihop jordnötssmör, lönnsirap, strösocker, olja och salt på låg värme i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och forma smeten till små kulor som du plattar till lite och lägger en i varje form.

  5. Fyll på med smält choklad så att fyllningen täcks. Låt chokladen stelna lite och strö över flingsalt. Toppa med en jordnöt i varje form. Förvara godiset i en burk med tättslutande lock i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?