Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordnötscookies med hallon

Amerikanska cookies med jordnötter och en gömma av hallonsylt.

Jordnötscookies med hallon
Jordnötscookies med hallon
Jordnötscookies med hallon
Foto: Fotograf helén pe / Helén Pe

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 50 gjordnötssmör- med bitar
  • 2 dlströsocker
  • 0,5 dlfarinsocker
  • 3 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 1ägg

Fyllning och topping

  • 1 dlhallonsylt- fast
  • 50 gsaltade jordnötter- hackade
  • frystorkade hallon

Gör så här

  1. Arbeta ihop smör, jordnötssmör, strösocker och farinsocker i en köksassistent med vinge tills allt blandats väl.

  2. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och salt och blanda tills det nästan har gått ihop. Tillsätt ägget och arbeta till en jämn och fin deg. Plasta in degen och låt den ligga i kylskåp i 2 tim. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

  3. Dela degen i 40 bitar. Rulla degbitarna till bollar och platta till dem med handen. Klicka ut ½ tsk hallonsylt på 20 av rundlarna.

  4. Lägg på de resterande rundlarna ovanpå kakorna med sylt och tryck ihop kanterna. Rulla ihop dem lite igen.

  5. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och toppa dem med jordnötter. Tryck till nötterna lite.

  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–16 min. Toppa dem ev med frystorkade hallon.

Vad tyckte du om receptet?