Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordnötscookies med chokladkola

Ljuvligt gott med få ingredienser.  Ett plus är också att dessa är glutenfria så fler kan njuta av dem.

Jordnötscookies med chokladkola
Jordnötscookies med chokladkola
Jordnötscookies med chokladkola
Glutenfria jordnötscookies med chokladkola, så gott! Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 gjordnötssmör- osötat
  • 2 dlfarinsocker
  • 1 tskbikarbonat
  • 1ägg- stort

Kola

  • 0,75 dlvispgrädde
  • 0,5 dlrårörsocker
  • 0,5 dlljus sirap
  • 1 mskkakao
  • 50 gsmör

Garnering

  • 1 dljordnötter- hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160° varmluft. Blanda jordnötssmör, farinsocker och bikarbonat till en jämn smet. Tillsätt ägget och rör om till en jämn deg.  

  2. Dela degen i 15 bitar. Rulla dem till kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Tryck till ett hål i varje kaka när de är färdiggräddade. Låt kallna på galler.

  3. Kola: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull. Låt koka på medeltemperatur till 119°, i ca 10 min. Tillsätt smöret och rör om tills allt är jämnt blandat. Klicka kolan i kakorna och toppa med jordnötter.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: