Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Knapriga och ”otroligt goda”, sa redaktionen när dessa kakor av- smakades i provköket. Annika, som är mjölkallergiker, tipsar om att kakorna går utmärkt att baka på mjölkfritt margarin. Välj då mörk choklad som oftast är mjölkfri.
Sätt ugnen på 200°. Grovhacka choklad och jordnötter. Rör de båda sockersorterna och smör poröst. Tillsätt ägget.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner det i smeten tillsammans med choklad och nötter. Rör ihop till en smidig deg. Forma degen till runda bollar.
Lägg bollarna glest på bak-pappersklädda plåtar.
Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.