Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordnötschokladkakor med chokladbitar

Knapriga och ”otroligt goda”, sa redaktionen när dessa kakor av- smakades i provköket. Annika, som är mjölkallergiker, tipsar om att kakorna går utmärkt att baka på mjölkfritt margarin. Välj då mörk choklad som oftast är mjölkfri.

Jordnötschokladkakor med chokladbitarJordnötschokladkakor med chokladbitarJordnötschokladkakor med chokladbitar

Ingredienser

  • 100 gmjölkchoklad- eller mörk choklad
  • 1 dlsalta jordnötter- hackade
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 dlbrun farin
  • 250 gsmör
  • 1ägg
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 0,75 dlkakao
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka choklad och jordnötter. Rör de båda sockersorterna och smör poröst. Tillsätt ägget.

  2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner det i smeten tillsammans med choklad och nötter. Rör ihop till en smidig deg.  Forma degen till runda bollar.

  3. Lägg bollarna glest på bak-pappersklädda plåtar.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?