Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordnötsbräck

Riktigt gott och enkelt godis som går snabbt att göra. Om man vill kan man doppa kanterna i smält choklad.

Jordnötsbräck
Jordnötsbräck
Jordnötsbräck
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2,5 dlströsocker
  • 1,5 dlsirap- ljus
  • 0,5 dlvatten
  • 200 gsalta jordnötter
  • 2 msksmör- mjukt
  • 1 tskbakpulver

Gör så här

  1. Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull och koka upp. Sjud tills sockret smält, rör om då och då.

  2. Tillsätt jordnötterna, sjud på medelvärme till 150 grader.

  3. Rör i smör och bakpulver.

  4. Häll ut massan på en plåt med bakplåtspapper. Låt bräcken stelna och bryt sedan i bitar.

  5. Förvara i lufttäta burkar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök