Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordnötsbollar

Underbara bollar med dadlar, jordnötssmör och nötter. Fria från socker och gluten. Gör en blandning av kakao och mandelmjöl att rulla bollarna i.

Jordnötsbollar
Jordnötsbollar
Jordnötsbollar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 10dadlar- urkärnade
  • 2 dlmandelmjöl
  • 4 mskjordnötssmör- sockerfritt
  • 0,5 dlsalta jordnötter- eller cashewnötter
  • 3 mskkokosolja
  • 1 dllinfrön

Att rulla i

  • 2 mskkakao
  • 1 dlmandelmjöl

Gör så här

  1. Mixa dadlarna.

  2. Tillsätt mandelmjöl och jordnötssmör och mixa.

  3. Tillsätt nötter och kokosolja och mixa.

  4. Blanda i linfrön.

  5. Rulla bollar av dadelmixen och lägg på ett fat.

  6. Blanda kakao och mandelmjöl på en tallrik.

  7. Rulla några bollar i taget i mjöl- och kakaoblandningen.

  8. Lägg in bollarna i en lufttät burk och förvara dem i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök