Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordnötsbitar med dinkelpuffar

Sega och krispiga godisbitar gjorda på dinkelpuffar med ett täcke av gräddig chokladglasyr. Toppa med grovhackade jordnötter.

Jordnötsbitar med dinkelpuffar
Jordnötsbitar med dinkelpuffar
Jordnötsbitar med dinkelpuffar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 dlhonung- flytande
  • 1 dlkokossocker
  • 1 burkjordnötssmör- (340 g)
  • 2 dljordnötter
  • 8 dlbovete- dinkelpuffar eller puffat

Chokladglasyr

  • 1 dlvispgrädde
  • 100 gmörk choklad- hackad

Topping

  • 0,5 dljordnötter- grovhackade

Gör så här

  1. Lägg två bakplåtspapper i botten på en fyrkantig form, cirka 22×22 centimeter, så att de täcker hela botten.

  2. Häll honung, kokossocker och jordnötssmör i en kastrull och smält ihop allt, rör om under tiden. Ta av från värmen.

  3. Vänd hastigt i jordnötterna och dinkelpuffarna. Lägg blandningen i formen och tryck till blandningen med baksidan av en sked eller en slickepott. Sätt in formen i kylen.

  4. Koka upp grädden, lägg chokladen i en skål och häll den varma grädden över chokladen. Rör tills all choklad smält, låt svalna något i rumstemperatur.

  5. Häll glasyren över kakan, strö över jordnötterna. Ställ in formen i kylen tills glasyren stelnat, cirka 1 timme.

  6. Skär upp kakan i bitar med en vass kniv.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök