Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sega och krispiga godisbitar gjorda på dinkelpuffar med ett täcke av gräddig chokladglasyr. Toppa med grovhackade jordnötter.
Lägg två bakplåtspapper i botten på en fyrkantig form, cirka 22×22 centimeter, så att de täcker hela botten.
Häll honung, kokossocker och jordnötssmör i en kastrull och smält ihop allt, rör om under tiden. Ta av från värmen.
Vänd hastigt i jordnötterna och dinkelpuffarna. Lägg blandningen i formen och tryck till blandningen med baksidan av en sked eller en slickepott. Sätt in formen i kylen.
Koka upp grädden, lägg chokladen i en skål och häll den varma grädden över chokladen. Rör tills all choklad smält, låt svalna något i rumstemperatur.
Häll glasyren över kakan, strö över jordnötterna. Ställ in formen i kylen tills glasyren stelnat, cirka 1 timme.
Skär upp kakan i bitar med en vass kniv.
Recept från Mitt kök