Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordnötsbitar

Härliga godsaker med puffat bovete och honung. Gör ett täcke av mörk choklad och kokosolja och häll över jordnötsbitarna.

Jordnötsbitar
Jordnötsbitar
Jordnötsbitar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Jordnötsbitar

  • 0,5 dlhonung
  • 0,5 dlkokossocker
  • 170 gjordnötssmör
  • 340 gjordnötter
  • 2 dlbovete- puffat

Chokladtäcke

  • 60 gmörk choklad- sockerfri
  • 0,5 mskkokosolja

Gör så här

  1. Lägg plastfilm i botten på en form, cirka 10 × 15 centimeter.

  2. Lägg honung, kokossocker och jordnötssmör i en kastrull och smält ihop allt, till första bubblan, rör om under tiden. Ta av från värmen och häll i formen.

  3. Hacka jordnötterna grovt. Vänd hastigt i bovetet och jordnötterna. Lägg blandningen i formen och tryck till blandningen med baksidan av en sked eller en slickepott.

  4. Smält choklad och kokosolja i ett vattenbad. Häll chokladen i formen och låt stelna i kylen.

  5. Skär upp i bitar med en vass kniv.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök