Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordnöts- och bananbrownies

Jordnötter spelar huvudrollen i den här mörka brownien med banan.

Jordnöts- och bananbrownies
Jordnöts- och bananbrownies
Jordnöts- och bananbrownies
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad- mörk
  • 150 gsmör
  • 1,5 dlströsocker
  • 3ägg
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1,5 dlsaltade jordnötter
  • 1,5 dljordnötssmör- krämigt
  • 1banan- mogen

Topping

  • saltade jordnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Klä en ugnsform, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

  2. Hacka chokladen grovt. Smält smöret i en kastrull och lägg i chokladen. Rör tills den smält. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna i 10 min.

  3. Vispa ner strösocker och ägg i chokladsmöret och sikta sedan ner vetemjölet. Vänd ner jordnötterna och häll smeten i formen. Klicka ut jordnötssmöret över kakan. Skala och skär bananen på längden och lägg den på toppen, tryck till den något.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Låt den kallna i formen och skär den sedan i bitar. Strö gärna över lite saltade jordnötter vid servering.

Vad tyckte du om receptet?