Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jordnötter spelar huvudrollen i den här mörka brownien med banan.
Sätt ugnen på 170 grader. Klä en ugnsform, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
Hacka chokladen grovt. Smält smöret i en kastrull och lägg i chokladen. Rör tills den smält. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna i 10 min.
Vispa ner strösocker och ägg i chokladsmöret och sikta sedan ner vetemjölet. Vänd ner jordnötterna och häll smeten i formen. Klicka ut jordnötssmöret över kakan. Skala och skär bananen på längden och lägg den på toppen, tryck till den något.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Låt den kallna i formen och skär den sedan i bitar. Strö gärna över lite saltade jordnötter vid servering.