Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordnöts- & marshmallowstryfflar

Smaskigaste tryfflarna! Ät dem själv eller lägg dem i en fin burk och ge bort. Kondenserad mjölk utan socker finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

Jordnöts- & marshmallowstryfflar
Jordnöts- & marshmallowstryfflar
Jordnöts- & marshmallowstryfflar
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 2,5 dlströsocker
  • 1,25 dlmjölk- kondenserad utan socker
  • 45 dlminimarshmallows
  • 1,5 dljordnötssmör
  • 200 gchoklad- vitt och/eller mörk
  • strössel
  • evflorsocker

Gör så här

  1. Smält smöret i en släpplättstekpanna med höga kanter eller gryta. Blanda i socker och den kondenserade mjölken, koka upp under omrörning på medelstark värme. Koka under omrörning i cirka 3 minuter. Låt massan sjuda i cirka 10 minuter tills den tjocknar. Passa noga och rör om då och då så att det inte kokar över.

  2. Ta pannan från värmen. Blanda i marshmallows och jordnötsmör. Häll och bred ut tryffelmassan i en liten långpanna eller matlåda klädd med bakplåtspapper. Täck med plastfilm och låt kallna i rumstemperatur.

  3. Låt tryffelmassan stelna i kylen i 4–5 timmar eller över natten. Forma massan till bollar, runda och/ eller äggformade. Ställ i frysen cirka 15 minuter.

  4. Smält under tiden valfri choklad, enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna i cirka 10 minuter.

  5. Doppa tryfflarna i chokladen, en i taget, med hjälp av två gafflar. Lägg dem efterhand på en bricka med bakplåtspapper. Garnera enligt tycke och smak med ringlad choklad och/eller strössel. Låt stelna i kylen.

  6. Låt gärna några chokladdoppade tryfflar stelna och rulla dem i florsocker inför serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök