Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsylt med citron och vanilj

Sylten är gjord på syltsocker som redan innehåller pektin, citronsyra och natriumbensoat, enklare kan det inte bli. Vi

har förstärkt smaken med mer citron och vanilj. Önskar du en mer finfördelad sylt kan bären skivas innan de kokas till sylt.

Jordgubbsylt med citron och vaniljJordgubbsylt med citron och vaniljJordgubbsylt med citron och vanilj

Ingredienser

  • 1 ljordgubbar
  • 1vaniljstång
  • 1,5 tskcitron- finrivet skal
  • 0,5 dlcitron- pressad saft
  • 3 dlsyltsocker

Gör så här

  1. Rensa jordgubbarna. Dela vaniljstången på längden. Lägg jordgubbar, vaniljstång, citronskal, pressad citronsaft och socker i en kastrull. Låt koka ca 5 minuter.

  2. Ta bort ev skum. Skrapa ur vaniljfrön och lyft upp stången. Låt stå under lock ca 5 minuter. Rör om försiktigt och häll upp sylten på varma väl rengjorda burkar.

Vad tyckte du om receptet?