Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En somrig variant av tiramisu som här får en härlig smak av basilika och jordgubbar tillsammans.
Snoppa och skiva 300 g jordgubbar. Lägg dem i en kastrull och låt koka ihop i 2–3 min. Tillsätt sockret och låt sjuda i ytterligare 2–3 min. Låt svalna och blanda i basilika.
Mascarponekräm: Vispa mascarpone, äggulor och socker till en fast kräm. Vispa grädden fluffig. Vänd ner grädden smeten.
Blanda flädersaft och amaretto. Snoppa och skiva 500 g jordgubbar.
Doppa kexen i saftblandningen och lägg dem i botten på en form. Fördela jordgubbskompott över kexen och sedan ett lager mascarponekräm. Lägg på ett lager till med doppade kex och bred på ytterligare ett lager jordgubbskompott. Spritsa eller bred över mascarponekräm och toppa med jordgubbar och basilika. Låt stå i kylen i ca 1 tim innan servering.