Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frasiga tarteletter fyllda med jordgubbar. Toppa med italiensk maräng.
Mixa ihop smör, mjöl, socker och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk till en ca 3 mm tjock platta. Stansa ut rundlar, ca 14 cm i diameter och tryck ut dem i tartelettformar. Nagga bottnarna med en gaffel.
Ställ in formarna i frysen i ca 20 min för att förhindra att degen glider ner vid gräddning. Sätt ugnen på 200°.
Pensla tarteletterna med ägg. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
Fyllning: Snoppa och skiva jordgubbarna. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda jordgubbar och limeskal med socker och majsstärkelse.
Fyll pajskalen med jordgubbsblandningen och grädda i ytterligare 15–20 min. Låt tarteletterna kallna på galler.
Italiensk maräng: Koka socker och vatten till 120°. Vispa under tiden äggvitorna till ett fast skum. Häll sockerlagen över äggvitorna i en tunn stråle under kraftig vispning. Vispa till en fast och glansig marängsmet. Sänk vispens hastighet och vispa tills marängsmeten har svalnat.
Fyll marängsmeten i en spritspåse med en rak kronbladstyll. Spritsa maräng på tarteletterna. Bränn marängen med en brûléebrännare och servera.