Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En jordgubbstårta med italiensk maräng som tar lite tid att göra, men som kan förberedas i god tid och stå klar i frysen.
Italiensk maräng: Koka 3 dl socker och vatten i en kastrull till 124°. Vispa under tiden äggvitor och 3 msk socker. Det ska bli bubbligt, förstadiet till marängsmet. Häll den heta lagen i smeten under vispning. Vispa till en tjock och blank smet. Fortsätt vispa tills smeten svalnat.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Snoppa och mixa jordgubbarna i matberedare. Koka upp 1 dl av jordgubbsmoset i en kastrull. Ta upp och låt gelatinet smälta i moset. Vänd ner i resten av jordgubbsmoset.
Vispa grädden. Vänd ner marängsmeten i jordgubbsmoset och slutligen den vispade grädden.
Fördela smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Släta till ytan och ställ in i frysen. Frys tills den är helt genomfrusen, ca 8 timmar.
Ta tårtan ur frysen 2 timmar före serveringen och ställ i kylen.
Lossa tårtan från formen. Garnera med jordgubbar skurna i klyftor och hackade pistaschnötter.