Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på jordgubbstårta i långpanna. Säg den som inte älskar gräddtårta, fylld med bär och vaniljkräm. Genom att baka tårtan i långpanna kan man lätt göra många gäster lyckliga.
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver. Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med vattnet.
Bred ut smeten i en långpanna, cirka 30x40 centimeter, klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kallna.
Vaniljkräm: Blanda äggula, mjölk, socker och maizena i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknat. Krämen får inte koka. Tillsätt vaniljsocker. Låt svalna och ställ i kylen så att krämen blir riktigt kall.
Vispa grädden hårt. Klicka i vaniljkrämen, lite i taget, under vispningen. Förvara vaniljgrädden i kylen tills tårtan ska läggas ihop.
Fyllning: Ansa jordgubbarna och skiva dem väldigt tunt. Blanda med socker och citronsaft. Låt dra minst 30 minuter, rör någon gång under tiden.
Dela den kalla kakan på mitten. Bred vaniljgrädde på den ena botten och fördela jordgubbarna över. Lägg på den andra botten.
Bred ett tunt lager vispad grädde över hela tårtan. Spritsa gärna grädde runt kanterna. Garnera med jordgubbar och mynta.