Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saftig jordgubbstårta. Den här goda tårtan görs enkelt i en liten långpanna och den blir extra saftig av vaniljsåsen, där det går bra att använda färdigköpt vaniljsås på tetra. Det viktiga är att låta tårtan stå i kylen över natten för att bli riktigt saftig.
Sätt ugnen på 175°. Snoppa och skiva jordgubbarna. Vispa ägg och socker till en ljus, fluffig smet. Rör i yoghurt och olja. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt. Sikta ner mjölblandningen i smeten. Vänd runt tills allt blandats.
Häll smeten i en liten långpanna, 22 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Ringla vaniljsås över smeten och toppa med jordgubbar och pistaschnötter.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 min tills kakan stelnat och fått fin gyllene färg. Låt kallna. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen i ca 12 tim.
Topping: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 3 msk saft. Vispa samman färskosten med citronskal, citronsaft, florsocker och rosenvatten till en fluffig kräm. Vispa grädden. Vänd ner färskostkrämen i omgångar i grädden. Ställ in krämen i kylen i ca 2 tim.
Snoppa och skiva jordgubbarna. Toppa tårtan med gräddblandning, jordgubbar, pistaschnötter och eventuellt mynta.