Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Säg den som kan motstå en mumsig marängsviss. Extra lyxig blir den med färska jordgubbar och en chokladsås gjord på mörk choklad med hög kakaohalt.
Chokladsåsen: Häll grädde och socker i en kastrull. Koka på svag värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i grädden. Rör tills chokladen smält. Låt såsen svalna något.
Svissen: Rosta mandeln i en torr och het stekpanna, skaka så mandeln inte bränns.
Vispa grädden. Dela eventuellt större jordgubbar mitt itu.
Fördela glass, maränger och jordgubbar på ett fat. Toppa med grädden. Strö över mandelspån och servera chokladsåsen till.
Recept från Mitt kök