Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Marängsviss med jordgubbar och chokladsås – recept

Säg den som kan motstå en mumsig marängsviss. Extra lyxig blir den med färska jordgubbar och chokladsås gjord på choklad med hög kakaohalt.

Marängsviss med jordgubbar och chokladsås – recept
Marängsviss med jordgubbar och chokladsås – recept
Marängsviss med jordgubbar och chokladsås – recept
Ove Lindfors


Chokladsås:


  • 150 gchoklad- cirka 70 % kakao
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 mskråsocker- eller strösocker


Sviss:


  • 11,25 dlpistaschnötter
  • 23 dlvispgrädde
  • 1 ljordgubbar
  • 1 ljordgubbsglass
  • 40maränger- ca

Gör så här

  1. Chokladsåsen: Bryt chokladen­ i bitar. Häll grädde och socker i en kastrull och koka upp. Ta av från värmen,­ blanda i chokladen och rör tills den smält.

  2. Svissen: Grovhacka nötterna. Vispa grädden. Dela större jordgubbar.

  3. Varva ingredienserna till svissen på ett fat eller i skålar. Ringla över lite av chokladsåsen och servera resten till.

Vad tyckte du om receptet?

En klassisk marängsviss består av vaniljglass, maränger, chokladsås, skivad banan och vispad grädde! Förr serverades den med flagad mandel och färska bär i stället för banan. Marängsvissen är dessert som uppfanns under 1800-talet och kallades då för hovdessert.

Marängsvissen är en dessert som många förknippar med barndomen! Ett tips är att bjuda gästerna på marängsviss nästa gång du har middag. Det kommer att bli en stor succé, vi lovar.

Den här goda varianten innehåller jordgubbar som självklart kan bytas ut till banan eller andra bär om så önskas.

Läs också: Chokladsås - snabbt och enkelt recept 

Läs också: Vaniljsås - enkelt recept på hemlagad

Recept från Mitt kök