Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på jordgubbsstubbe. Rulltårtan kan bakas dagen före, men vänta med garneringen till strax före servering.
Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölk och blanda försiktigt om till en jämn smet.
Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 7 min. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper och lossa papperet. Låt kakan svalna under långpannan.
Bred nutella över bottnen, värm den eventuellt några sekunder i mikron så blir den lättare att breda ut. Vispa grädden och bred hälften över nutellan. Rensa jordgubbarna och skär hälften i bitar. Strö jordgubbarna över grädden.
Rulla ihop från långsidan. Garnera med resten av grädden, halverade jordgubbar och dubbelnougat som hyvlas med potatisskalare till vackra skruvar. Strö över äppelblommor och servera.