Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbsstubbe

Recept på jordgubbsstubbe. Rulltårtan kan bakas dagen före, men vänta med garneringen till strax före servering.

Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Jordgubbsstubbe
Jordgubbsstubbe
Jordgubbsstubbe
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 3ägg
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 dlmjölk

Fyllning:

  • 200 gnutella
  • 5 dlvispgrädde
  • 500 gjordgubbar

Garnering:

  • dubbelnougat
  • äppelblommor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Tillsätt mjölk och blanda försiktigt om till en jämn smet.

  2. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 7 min. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper och lossa papperet. Låt kakan svalna under långpannan.

  3. Bred nutella över bottnen, värm den eventuellt några sekunder i mikron så blir den lättare att breda ut. Vispa grädden och bred hälften över nutellan. Rensa jordgubbarna och skär hälften i bitar. Strö jordgubbarna över grädden.

  4. Rulla ihop från långsidan. Garnera med resten av grädden, halverade jordgubbar och dubbelnougat som hyvlas med potatisskalare till vackra skruvar. Strö över äppelblommor och servera.

Vad tyckte du om receptet?