Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Glukosen gör att sorbén blir krämigare. Byter man ut den mot sirap eller honung blir den något hårdare. Ta fram sorbén en stund innan den ska serveras så hinner den mjukna.
Tvätta och skala citronen med en potatishyvel så tunt det går.
Mortla kardemummafrön.
Blanda socker, vatten, glukos, citronskal och kardemummafrön i en kastrull. Koka upp och sjud i cirka 4-5 minuter. Ta av från plattan och låt blandningen svalna.
Skölj och rensa under tiden jordgubbarna. Lägg dem i matberedare eller bunke. Sila sockerlagen över jordgubbarna och mixa till en jämn smet.
Frys i glassmaskin. Det går även bra utan glassmaskinen. Häll smeten i en plastskål och ställ i frysen. Rör med jämna mellanrum i sorbén tills den fått en bra konsistens. Servera med färska jordgubbar.
Recept från Mitt kök