Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbssorbet med saltrostade pumpakärnor

Recept på jordgubbssorbet med saltrostade pumpakärnor. Glykos i sorbet ger en smidig konsistens.

Jordgubbssorbet med saltrostade pumpakärnorJordgubbssorbet med saltrostade pumpakärnorJordgubbssorbet med saltrostade pumpakärnor
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 ljordgubbar- (500 g)
  • 1gelatinblad
  • 1,5 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 2 mskglykos- (30 g) (eller flytande honung)
  • 3gröna kardemummakapslar- (eller 0,5 tsk stötta kardemummakärnor)

Garnering

  • 2 mskpumpakärnor
  • 0,5 tskrapsolja
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna och mixa dem till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.

  2. Koka upp socker, vatten, glykos och kardemumma. Sila. Lyft upp gelatinbladet och smält det i den varma lagen. Låt kallna.

  3. Blanda lagen med jordgubbs- puré och kör i glassmaskin. Lägg sorbeten i en form och ställ in den i frysen minst 1 timme.

  4. Rosta pumpakärnorna i olja och strö över salt.

  5. Kula upp sorbeten och toppa med saltrostade pumpakärnor.

Vad tyckte du om receptet?