Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på jordgubbssorbet med saltrostade pumpakärnor. Glykos i sorbet ger en smidig konsistens.
Snoppa jordgubbarna och mixa dem till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
Koka upp socker, vatten, glykos och kardemumma. Sila. Lyft upp gelatinbladet och smält det i den varma lagen. Låt kallna.
Blanda lagen med jordgubbs- puré och kör i glassmaskin. Lägg sorbeten i en form och ställ in den i frysen minst 1 timme.
Rosta pumpakärnorna i olja och strö över salt.
Kula upp sorbeten och toppa med saltrostade pumpakärnor.