Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jordgubbssorbet med kardemummabiskvier

Jordgubbssorbet med kardemummabiskvier passar bra som dessert efter något grillat. Gör gärna flera satser sorbet när det är jordgubbstider. Perfekt att svalka sig med i sommarvärmen. Biskvierna går utmärkt att frysa.

Jordgubbssorbet med kardemummabiskvier
Jordgubbssorbet med kardemummabiskvier
Jordgubbssorbet med kardemummabiskvier
Små söta biskvier till glass med mycket jordgubbssmak. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 600 gjordgubbar
  • 0,5gelatinblad
  • 1,5 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 2 mskflädersaft- konc eller pressad citron

Biskvier, ca 50 st

  • 150 gmandelmassa
  • 1äggvita
  • 2 krmkardemumma- stött

Tillbehör

  • 3 dljordgubbar

Gör så här

  1. Kardemummabiskvier: Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan fint och blanda med äggvita och kardemumma. Lägg smeten i en spritspåse med liten tyll. Spritsa ut små biskvier på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8–10 min.

  2. Sorbet: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Blanda socker och vatten i en kastrull. Koka ihop till 1 dl, ca 5 min. Låt svalna.

  3. Snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Mixa dem till en puré tillsammans med sockerlagen. Värm lite av jordgubbs­purén i en kastrull. Ta upp gelatinbladet och låt smälta i purén. Blanda ner i resten av purén. Tillsätt fläder­saften. Frys blandningen i glassmaskin. Lägg över i en skål och ställ i frysen ca 1 timme.

  4. Servera sorbeten med skivade jordgubbar och mandelbiskvier.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: