Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jordgubbssorbet med kardemummabiskvier passar bra som dessert efter något grillat. Gör gärna flera satser sorbet när det är jordgubbstider. Perfekt att svalka sig med i sommarvärmen. Biskvierna går utmärkt att frysa.
Kardemummabiskvier: Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan fint och blanda med äggvita och kardemumma. Lägg smeten i en spritspåse med liten tyll. Spritsa ut små biskvier på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8–10 min.
Sorbet: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Blanda socker och vatten i en kastrull. Koka ihop till 1 dl, ca 5 min. Låt svalna.
Snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Mixa dem till en puré tillsammans med sockerlagen. Värm lite av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladet och låt smälta i purén. Blanda ner i resten av purén. Tillsätt flädersaften. Frys blandningen i glassmaskin. Lägg över i en skål och ställ i frysen ca 1 timme.
Servera sorbeten med skivade jordgubbar och mandelbiskvier.
Läs också: